SÖK

Besök

Mian Lodalen besökte Jfh (10/11-17)

Mian Lodalen besökte skolan och pratade om allt från Jönköpingsdialekt till demokratifrågor. Ett aktuellt, inpirerande och fartfyllt författarmöte med mycket hjärta.

 

(Foto: Gabriella Hedman)

 

Peter Nyberg från Regionbiblioteket (26/4-17)

Peter Nyberg (Regionbibliotek Region Jönköpings län) som är anställd för att utveckla litteraturen som konstform besökte Forum den 26:e april för att prata språk och litteratur med oss. 

Se filmen som Regionbiblioteket publicerade från besöket: 

https://www.facebook.com/RegionbibliotekRegionJonkopingslan/videos/1317040188379185/

 

Erica Johansson och Johanna Sundberg (12/5-15)

Erica Johansson och Johanna Sundberg som varit vid Himalayas fot i Ladakh i norra Indien och jobbat med organisationen Framtidsjorden besökte oss. De talade om sina erfarenheter med fokus på klimatfrågor. Vi fick se bilder från ett mycket vackert område och aktiverades med olika övningar.

Foto: Nicklas Ödman

Per Odensten (24/4-15)

Per Odensten besökte oss och berättade fängslande om sitt författarskap och den nya boken "Människoätarens skugga". Vi bjöds också på högläsning i världsklass.

Foto: Nicklas Ödman

Nasteho Souleiman (11/3-15)

Forum gästades av Nasteho Souleiman, som berättade om sitt hemland Somalia. Vi fick en feministiskt färgad analys av landets situation och om religiös fundamentalism. Som bonus några intressanta erfarenheter från hennes tid vid Jönköpings folkhögskola! På den vårliga bilden flankeras hon av Christian, Elin, Sessan, Aida, Eric och Emmanuella.

Foto: Nicklas Ödman 

Forskarbesök (13/11-14)

Rakel de Basso och Mats Nilsson besökte oss och berättade fyndigt och entusiasmerande om forskning och vetenskapligt arbete.


Foto: Nicklas Ödman 

Maj Britt Theorin på besök (15/5-14)

Resolution 1325 och GS (gemensam säkerhet) är det Maj Britt Theorin vill att vi ska ta med oss hem efter föreläsningen på Jönköpings folkhögskola den 15:e maj, 2014. Theorin påminner oss också om att använda vår rösträtt den 25 maj!


Foto: Nicklas Ödman

 

Martin Ericsson föreläste om "Jönköpings kommun och resandefolket" (18/3-14)

Historikern Martin Ericsson höll en superintressant föreläsning om "Jönköpings kommun och resandefolket - en historia om rasism och diskriminering". På bilden ser vi Martin Ericsson tillsammans med kursdeltagarna Margareta Åkesson-Lindberg och Jonathan Rodriguez.

 

Majgull Axelsson besökte oss den 13/3-2014

Majgull Axelsson kom till oss och pratade om sin nya bok "Jag heter inte Miriam". En aktuell bok om romers situation och Jönköpings historia.

Anna-Karin Carstensen besökte skolan 19/11-2013

Anna-Karin Carstensen besökte Jönköpings folkhögskola för att berätta om sitt arbete med att hitta vägar inom ellära mellan teori och praktik. Lite matematik och kunskapsteori hanns också med.

Anna-Karin Carstensens avhandling: "Connect - Modelling Learning to Facilitate Linking Models and the Real World through Lab-work in Electric Circuit Courses for Engineering Students" finns att läsa på nätet.

 

Internationella kvinnodagen 8/3-2013

Åsa Sertenius från Kvinnojouren föreläste under rubriken "Kärleken är fri" på Internationella kvinnodagen den 8 mars 2013.

Spara